diver

Búvártúra Szudánban a Vörös-tengeren


Időpont

2018.04.22-05.01.

Ajánlott szint

Haladó


Ár: 1 150


Jelentkezés feltétele

Jelentkezni 500 Eur összeg befizetésével lehet 2018. február 20-ig vagy utána, amennyiben marad még szabad hely. Jelenleg 20 helyből 19 elkelt. Az utolsó jelentkezőnek már csak egyéni repülőjegyet tudunk venni.


Az ár tartalmazza

 • Reptér-hajó transzfer
 • Dízel felár 40 Eur
 • Teljes ellátás a hajón, korlátlan üdítő (10 Eur), tea, kávé és édesvíz-fogyasztás (3 svédasztalos étkezés+gyümölcs vagy süti)
 • Napi 3-4 merülési lehetőség
 • Levegővel töltött palack, ólom (12l alupalack)
 • Helyi merülés vezető

Az ár nem tartalmazza

 • Repülőjegy, amely ára kb. 160 000Ft (Budapest - Dubai - Port Szudán - Dubai - Budapest)
 • Vízum 50Eur
 • Baksis 30Eur
 • Nitrox töltés előre megrendelve és kifizetve 70Eur/hét
 • Nitrox töltés a helyszínen 90Eur/hét
 • 15l-es palack előre megrendelve és kifizetve 40Eur/hét
 • 15l-es palack helyszínen 55Eur/hét

A“BEST OF SUDAN” Ultimate Sudan túra maximális élményt biztosít az északi és déli merülőhelyek izgalmas kombinációjával. Ami különlegessé teszi, hogy a Vörös-tenger legpompásabb merülőhelyeit élvezheted.

Útvonal

Ez az útvonal tökéletes azok számára, akik még nem merültek Szudánban, mivel belekóstolhatnak mindkét útvonal legjobbjaiba. Sha’ab Jibna vagy más néven Jumna egy bájos merülőhely barlangokkal és falakkal, melyek repedésein keresztül halak úszkálnak az odébb cirkáló pörölycápák társaságában. Sha’ab Rumi egy sekély zátony meredek falakkal, ami arról nevezetes, hogy Cousteau itt folytatta vízalatti kísérleteit. Izgalmas kalandot ígér felfedezni a hátrahagyott eszközöket és építményeket, melyek betekintést engednek az évtizedekkel ezelőtt itt folytatott életről. Shaab Rumi híres különféle cápa fajairól. A pörölycápákkal legnagyobb eséllyel a tavaszi szezonban lehet találkozni.

A legtöbb sziget és zátony mélyvízi képződmények csúcsai, melyek tökéletes helyszínt biztosítanak többféle cápa, tonhal és barrakuda fajoknak. Shaab Jibna, Shaab Ambar és Protector zátonyok látványos merülésekkel kecsegtetnek.

Ezen az egyedi túrán lehajózunk egészen Dahrat Abid-ig, egészen közel az eritriai határhoz, és olyan
merülőhelyeket látogatunk meg, mint  Dahrat Qab és Habili Dahrat Qab. Az érintetlen, szinte alig felfedezett helyek csodálatos élővilágot rejtenek.

Csupán 2-3 hajó utazik a szudáni Vörös-tenger ilyen déli részére, így ez valóban egy exkluzív és ritkának számító szafari. Csak haladó búvároknak ajánljuk.

 

A hajó

Az Andromeda 40 méter hosszú acél szafarihajó két nagy teljesítményű motorral és stabilizátorokkal, mely utóbbiak a kényelmes utazást szolgálják. A tavaszi szezonban az elmúlt évekhez hasonlóan most is Szudán az úticél.

A hajón kétszemélyes  francia- és külön ágyas kabinok találhatók, melyek a kellemes vizuális élmény nyújtásán felül, nagy méretüknek köszönhetően tökéletesek a kikapcsolódásra, illetve elegendő tárolóhelyet biztosítanak a felszereléseknek.

A tágas felső napozódekket az olvasni és a napozni vágyóknak ajánljuk. Kültéri napozó- és pihenőhely található még a szalon dekkjén és a kapitányi fülke előtt is fantasztikus kilátással a tengerre. A mintegy 100m2 területű, kényelmes napozó dekk egy kis darab mennyország!

Az Andromeda egyik legnépszerűbb helyisége a shishaszoba, ahol varázslatos keleti hangulatot teremtve, meleg tea és kávé mellett a tradíciók szerint elkészített, eredeti, egyiptomi shishával kedveskednek nekünk utunk során.

A tágas búvárdekk és búvárplatform kényelmes felkészülést biztosít az öltözésre és a szerelésre, így több csoport kezdheti egyszerre a merülést. A platformon kézi tusolók találhatók, valamint külön tárolóhelyet tartunk fenn a fotó- és videófelszereléseknek.

Minden nap, kivéve az első és utolsó napot, időjárástól függően lehetőség van 3 nappali és 1 éjszakai merülésre.

A búvártúrán résztvevők biztonságát búvárkereső biztonsági rendszer biztosítja, amely jelenleg csak az Andromedán található.

A legtávolabbi és ezért kevésbé látogatott helyeket is elérjük, mivel a leggyorsabb hajó ezeken a vizeken.

 

 

Merülőhelyek

1. Sha’ab Rumi

 

2. Sha’ab Jibna

 

3. Sha’ab Ambar

 

4. Protector

 

5. Dahrat Abid

 

6. Dahrat Qab

 

7. Habili Dahrat Qab

 

 

 

 

A fentiekben felsorolt merülőhelyek a túra során a kiírttól eltérhetnek az időjárás illetve egyéb előre nem látható események miatt.

 

Utazás Szudánba

Európából és persze Magyarországról a következőképpen juthatunk el Port Szudánba:
Budapest – Dubai – Port Szudán – Dubai – Budapest
(Emirates Airlines, FlyDubai)

 

A túrához a Red Sea Boats Holidays Kft. Utazási Iroda biztosítja a hajót és a repülőjegyeket.

 

Ha még ezek után sem tudtál dönteni, nézd meg az alábbi filmet!


1 150


Minden jog fenntartva: Galathea © 2018

Design és fejlesztés: Make IT Online