diver

Mexikó Yucatán-félsziget


Időpont

2017. november

Ajánlott szint

30 igazolt merülés


Ár: $


Jelentkezés feltétele

A túrára 800 $ befizetésével lehet jelentkezni.
Várunk téged, ha egy igazi baráti, kötetlen túrán szeretnél részt venni.


Az ár tartalmazza

  • transzfer a reptértől a szállásig
  • transzfer a merülőhelyekre és egyéb programokra
  • szállás 12 éjszakára tengerparti apartman két ágyas szobáiban
  • reggeli, korlátlan kávé, tea fogyasztás
  • a programban felsorolt merülések, töltött palack, ólom, merülés vezetés
  • a programban felsorolt cenote és egyéb belépő díjak

Az ár nem tartalmazza

  • a főétkezést, amely kb 100-150 Usd /fő plusz költséget jelent
  • fakultatív programokat
  • költőpénzt
  • repülőjegyet

Mexikó Yucatán – félsziget

A múlt évi túra nagy sikerére való tekintettel 2016. novemberében ismét ellátogatunk Mexikóba a Yucatan-félszigetre.

 

MEXIKÓ
Közép-Amerika egyik legszínesebb országa a nagy kiterjedésű Mexikó, ahol a természet igazán bőkezűen osztotta kincseit. Egyszerre csalogat a búvárkodás csodás élményével, a titokzatos, évszázadokig elfeledett maja civilizáció őserdei romvárosaival és a mexikói konyha különlegességeivel.

Mi mindenbe belekóstolunk!

Merülünk a Karib-tengerben, a világ második leghosszabb korall zátonyán, ahol a páratlanul gazdag vízalatti élővilággal ismerkedünk. Kipróbáljuk a cavern merülést a cenoték kristály tiszta vízében. Merülések között pedig ellátogatunk az ezer éve letűnt maja kultúra romvárosaiba, az őserdőben rejtőző Coba-ba, és a tengerparti Tulum-ba.

A méltán világhírű mexikói konyha fűszeres ételeit jéghideg Coronítával öblítjük le. Nem feledkezve meg az ország egyik nemzeti italáról a tequiláról sem. Igazi tequiláhozcsak Mexikóban lehet jutni.

 

CENOTE

Yukatán egy mészkő fennsíkon helyezkedik el, melyben az évmilliók során leszivárgott esővíz barlangokat alakított ki, utat vájva a tengerig. Eddig nem kevesebb, mint 650 kilométert sikerült felderíteni. A területen létrejött víznyelők, a cenote-k akkor alakultak ki, amikor a barlangok önmagukba omlottak.
A félsziget déli részén nemrégiben fedezték fel a világ leghosszabb egybefüggő víz alatti barlangrendszerét. Három cenote összekötésével 160km barlangjáratot sikerült átjárhatóvá tenni.
Cenote azaz természetes kút, ahogy a helyi lakosok nevezik az édesvízzel teli üregeket melyekből öntöztek és ittak. Az egykor a mogorva, emberáldozatok bemutatását követelő esőisten – Chac – birodalmának bejárataiként tisztelt víznyelők természetes kapui a mélyben húzódó több száz kilóméteres barlangrendszernek. Számuk 7-8000 körül van, a víz tisztaságról pedig annyit: amíg a szem ellát a képződményekben gazdag, tágas járatokban. Mélységük általában 15-20 m, de van, ahol még 150 méteren sem érték el búvárok az alját. A vízhőmérséklet állandó 24-25 fokos. Nagyon izgalmas a felső édesvízből 15m mélyen levő -egymástól jól láthatóan elváló- halloklín alatti tengeri sós vízbe merülni.
Más barlangokhoz képest gazdag az élővilág. Vak rákok, halak, csigák alkalmazkodtak a hely


CAVERN MERÜLÉS
Cavern merülés a barlang vagy barlangrendszer bejártai zónájában történik. A cenotékre is a cavern merülés jellemzői és feltételei érvényesek. A merülés kis csoportokban történik bejárati napfény látótávolságon belül. Nincs áramlás és az időjárás sem befolyásolja a merülést. Több száz méternyi járatot, cseppkővel teli termeket és több bejáratot érintenek a biztonságosan kiépített vezetőköteles utak, melyek nem távolodnak el a legközelebbi tótól 30-50m-nél jobban. A búvárokat képzett, barlangi búvár minősítéssel rendelkező oktatók vezetik, barlangi búvár felszereléssel. A búvárok a szokásos nyíltvízi felszerelést és egy lámpát használnak. Fontos, hogy a búvárok lebegőképessége jó legyen, mert a fel-le liftezés az aljzati üledék felkavarodásához, illetve a képződmények letöréséhez vezethet!
A cavern merüléses napokon kisbusszal 15-30 perces utazással jutunk a merülőhelyre. Egy nap két merülés van egy cenote két különböző részén vagy két külön cenotében. A cavern merülések a barlangok ( cenoték) bejárat közeli részében történnek. A víz kristály tiszta, a járatok tágasak, nincs áramlás, hullámzás. A több bejárat egyike mindig látótávolságon belül marad. Maximum mélység 15 m körül. A merülések ált. 40 – 45 perc hosszúak. Hideg ivóvízet, üdítőt és szendvicset kapunk két merülés között.
PROGRAM
1. nap érkezés Cancun nemzetközi repülőtérre, transzfer a szállásra
2. nap séta Akumalban, úszás teknősökkel
3. nap két cenote merülés
4. nap két hajós merülés
5. nap kirándulás Chichen Itza / Ek Balam maja romvárosba
6. nap két cenote merülés
7. nap FAKULTATÍV PROGRAM
8. nap két cenote merülés
9. nap hajós túra Siankanba
10. nap két cenote merülés
11. nap egy hajós merülés délután FAKULTATÍV PROGRAM
12. nap Chemuyil cenote fürdőzés + egyéb FAKULTATÍV PROGRAM
13. nap transzfer a reptérre, indulás haza
14. nap érkezés haza
Szállás:
Tengerparti apartmanokban két fős szobákban leszünk elszállásolva. Kilátás a világítóan fehér homokos tengerpartra.
Az alábbi linken megtekintheted.

Playa Blanca

 


$

A túra ára hamarosan kiírásra kerül.


Minden jog fenntartva: Galathea © 2018

Design és fejlesztés: Make IT Online