Mentőbúvár tanfolyam

Miért érdemes elvégeznem ezt a tanfolyamot?

A PADI mentőbúvár kurzus nagyon fontos a tanfolyamok sorában. Elvégzése után képes leszel segíteni magadon és másokon. A búvártársadalomban is komoly rangod lesz, hisz nagymértékben megnöveli mind saját, mind merülő társaid biztonságát. Megtanulod a problémák felismerését már a parton és a vízben, esetleges vészhelyzetek megoldását, az elveszett búvár keresését, vízből való mentést, elsajátítod egy mentési folyamat irányítását.

 

Hogyan lehetek Rescue búvár?

A Galathea Búvárközpontban a mentőbúvári oktatás három tanfolyamból áll, amelyek közül az első kettő kötelező, a DAN oxigénadó tanfolyam pedig ajánlott.

– PADI mentőbúvár tanfolyam

– Elsősegélynyújtó tanfolyam

– DAN oxigénadó tanfolyam

 

A mentőbúvár tanfolyam felépítése

Elméleti oktatás

Megismerkedsz a stressz kezelésével, vészhelyzetek megelőzésével, önmentési, társmentési és mentésvezetési elvekkel, illetve a nyíltvízen előforduló vészhelyzetek kezelésének módszereivel.
2 alkalom

 

Uszodai foglalkozás

Uszodai körülmények között kényelmesen, biztonságosan sajátítod el a vízfelszíni és a víz alatti mentés különböző fogásait, mint ájult búvár felszínen tartása, mentés csónakba, hajóba illetve szárazföldre.
2 foglalkozás

 

Adriai nyíltvízi merülések, gyakorlat

Nyíltvízen alkalmad lesz kipróbálni szimulált vész-helyzetben, hogyan ismerjük fel a problémákat, mi módon keresünk egy eltűnt búvárt és emeljük felszínre, illetve miután kihoztuk, hogy látjuk el a parton.

Ára: 140 €

(4 parti, 1 hajós gyakorlat, 1 hajós öröm merülés)

 

Hol vizsgázhatok?

Vizsgázni horvátországi búvárbázisunkon van lehetőséged. Tengeri túra esetében annak ára plusz költséget jelent, amelyet minden esetben a túra részletes leírásában megtalálsz.

 

Tanfolyam menete

– 1. Elmélet: február 13. kedd 18h  Galathea

– 2. Elmélet: február 20. kedd 18h  Galathea

– 1. Uszoda: Február 17. szombat – a helyszín és idő még szervezés alatt

– 2. Uszoda: Február 24. szombat – a helyszín és idő még szervezés alatt

– Elméleti vizsga: tanfolyamosokkal való egyeztetés után

– Nyíltvízi vizsga: Május vége – június eleje  Horvátországban a senji bázison

Egyeztetés a vizsga pontos időpontjáról a résztvevőkkel a tanfolyamon

 

Jelentkezés feltétele

– Minimum 40 igazolt merülés

– Haladó búvár azaz ADVANCED OW minősítés

– Érvényes EFR vagy ennek megfelelő szintű kártya

– Minimum 12 éves életkor

 

Jelentkezés

Levélben a branka@galathea.hu e-mail címen.

 

Győzödj meg róla magad, miért is érdemes elvégezned!

Elsősegélynyújtó tanfolyam

Miért érdemes elvégeznem ezt a tanfolyamot?

Balesetek nap mint nap előfordulhatnak. Némelyik embernek csak kisebb segítségre van szüksége, míg mások meghalnak vagy súlyos maradandó sérülést szenvednek, ha nem látják el őket azonnal. Vannak tényezők, amiket nem lehet befolyásolni.

De van egy tényező, amire igenis van befolyásunk, ha egy sürgősségi helyzet helyszínén vagyunk, és ez nem más, mint önmagunk.

Az élet vagy halál, a teljes felépülés vagy a rokkantság gyakran pont az első segítőn múlik, aki ellátja a sérültet a sürgősségi helyzet kezdetétől a szaksegítség megérkezéséig. Ha ott vagy, te is elláthatod a sérültet.

Jó, de mi a teendőm?

Honnan tudjam, hogy mi az első teendő?

 

Hogyan tehetek szert ilyen ismertekre?

A sürgősségi ellátás tanfolyamain megtanulod a szükséges lépéseket és a helyes sorrendet, hogy a megfelelő dolgokat végezd el a kellő időben. Az itt megszerzett tudást szükség esetén bárhol és bármikor alkalmazhatod.

Az Elsősegélynyújtó tanfolyam, röviden EFR azonban a mentőbúvár tanfolyamhoz szervesen kapcsolódik, sőt annak egyben alapfeltétele is. Hiszen a sérült búvárt a parton hasonló ellátásban kell részesíteni, mint bármilyen más beteget.

 

Miért nálunk?

A minőség és a bizalom a legfontosabbak számunkra. Ezért a tanfolyamot nálunk jelenleg is praktizáló orvos tartja.

Ki tudná nála professzionálisabban megtartani az előadást, megválaszolni a kérdéseket és megtanítani a gyakorlatban életet menteni. Az ő munkája a garancia a bizalom elnyerésére és minőség biztosítására.

 

Elsősegélynyújtó tanfolyam felépítése

Elméleti oktatás

Elméleti oktatáson a búvárkodással összefüggő baleseteken kívül az elsősegélynyújtás minden területével foglalkozik. Mint például sebellátás, vérzéscsillapítás, ételmérgezések, égési sérülések, közlekedési balesetek, élőlények által okozott sérülések, stb.

 

Gyakorlati foglalkozás

Gyakorlati foglalkozás keretében ismerkedsz meg az önállóan vagy párban végzett szív-tüdő újraélesztés, Heimlich féle fogás, stabil oldalfekvés megfelelő technikájával.

 

Oktató

Dr. Ulakcsai Zuzsanna

 

A tanfolyam időbeosztása

Időpont

2023. május 23. – kedd

2023. május 24. – szerda

 

Időtartam

18:00-21:00h

 

Helyszín

1065 Budapest, Weiner Leó utca 3.

 

Nemzetközi búvárigazolvány

Az elsősegély, azaz EFR tanfolyam elvégzése után a PADI kiállít egy nemzetközileg ismert, műanyag búvárigazolványt, amelyet a regisztrációtól számított 3-4 hét múlva kaphatsz kézhez. Ennek a kártyának a kiállítási díja 40€. A nemzetközi minősítés 2 évig érvényes.

Oxigén adó tanfolyam

DAN O2 Provider

A DAN oxigén adó tanfolyamon megismered és elsajátítod a mai modern búvármentéshez feltétlenül szükséges oxigénes elsősegélynyújtó felszerelés helyes és biztonságos használatát. A tanfolyam 2 este elfoglaltságot jelent.

A nemzetközi minősítés 2 évig érvényes.

Divemaster tanfolyam

Miért érdemes elvégeznem ezt a búvártanfolyamot?

Tetszik a búvárkodás? Szeretnél minél többet merülni a világ tengereiben? Szívesen megosztanád másokkal ezt az élményt? Végezd el a PADI Divemaster tanfolyamot, és a hobbid a hivatásoddá válhat. Mint divemaster, nemcsak sok izgalmas merülésen vehetsz részt, hanem másokat is hozzásegíthetsz, hogy szép élményekben és élvezetes merülésekben legyen részük.

Aktuális tanfolyam időpontjai

2020.02.29. – Uszoda 1-2

2020.03.01. – Elmélet 1-2

2020.03.28. – Uszoda 3-4

2020.03.29. – Elmélet 3-4

2020.04.18. – Uszoda 5

2020.04.19. – Elmélet 5-6

2020.06.04-07. – Nyílt vízi vizsga

 

Hogyan lehetek Divemaster?

A PADI oktatóval szorosan együttműködve tökéletesíted a merülési készségeid, a lebegést, a gyakorlati problémák megoldását, kockázatkezelést, felmerülő problémák megelőzését, felismerését illetve megoldását.

A kurzuson megismered a PADI Divemaster szerepét és jellemzőit, megtanulod a merülési tevékenységek felügyeletét, a búvár tanulók segítését merültetés és az oktatás során. Felkészít különböző búvártevékenységek esetén gyakorlott vagy kevésbé magabiztos búvárok felügyeletére. Merülési szakértelmet, irányítási és felügyeleti képességet szerezel, így a búvárok példaképévé válhatsz.

 

A Divemaster tanfolyam felépítése

Elméleti oktatás és uszodai foglalkozás

A 6 előadáson kívül az 5 uszodában, a vízparton is sokat foglalkozunk az elméleti képzéssel a gyakorlat mellett. A képzésen az alábbi témákról lesz szó.

– PADI Divemaster szerepe és jellemzői

– Biztonságos merülés és kockázatkezelés

– Divemaster által vezetett programok és speciális készségek

– Karrier a búvárkodásban

– Környezettudatos merülés

– Merülés és kezelése

– Nyíltvizes merülőhelyek feltérképezése, merülési terv készítése

– Merülési eligazítás megtartása

– Merülési tevékenységek felügyelete, a búvárok, tanulók segítése.

– Nyíltvízi gyakorlat és vizsga

Ismeretet szerezhetsz adriai bázisunkon valós körülmények közt, valós problémákat megoldva. Senji búvárbázisunkon egy hosszú hétvégén ültetjük át a gyakorlatba az elméletben és uszodában tanultakat.

 

Jelentkezés és vizsga feltétele

– PADI Mentőbúvár azaz Rescue Diver vagy azzal egyenértékű minősítés

– 18 éves életkor

– 100 naplózott készülékes merülés

– EFR elsődleges és másodlagos ellátás azaz Primary and Secondary Care tanfolyamok elvégzése az elmúlt 24 hónapban

– Búvár alkalmassági orvosi igazolás az elmúlt 12 hónapból