Vörös-tenger – Brothers – Daedalus

Búvártúra – Brothers – Daedalus

Hurghadából induló

Hurghada
Salem Express
Brothers
Daedalus
Satayah
Marsa Alam

Az idei évben hurghadai indulással egy kibővített déli szafari útvonalat választottunk, ahol a hajó nem fordul vissza Rash Mohamednél, hanem tovább halad Tirán felé. A zátonyok déltől észak felé haladva Gordon, Thomas, Woodhouse és Jackson. A 19. századi angol térképészek után kapták nevüket, akik elsőként készítettek térképeket erről a területről. A Tirán-szigetek – amelyek egy valóságos korallzátony erdőt rejtenek a tenger mélyén – az Akabai Öböl bejáratánál fekszenek és szinte teljesen elzárják az utat a Vörös-tenger irányába. Mindössze két keskeny sáv vezet át. Az Enterprise nyugaton és a Grafton keleten, ahol a mélység 360 méter, azaz meglehetősen sekély a tőle északra és délre található 1800 méteres mélységgel szemben. Ez erős, tápanyagban gazdag áramlásokat képez, amely kiváló élőhelyet biztosít a halaknak és a nagy cetféléknek.

HAMAROSAN AKTUALIZÁLJUK.

Program

1.nap   Érkezés Hurghadába repülővel, busztranszfer a kikötőbe. Éjszaka a kikötőben.
2.nap Check dive Shaab El Erg, Shaab Abu Nuhas (Carnatic roncsmerülés), Shaab Mahmoud reef éjszakai merülés.
3.nap Tiran: Jackson reef, Thomas reef, Gordon reef, Tiran Island lagúna éjszakai merülés
4.nap Ras Mohamed Nemzeti park (Shark és Jolanda reef, Animon city, Jackfish Ali cave dive), Alternatives reef éjszakai merülés
5.nap Shark és Jolanda reef, Small passage reef, Thistlegorm, Thistlegorm éjszakai merülés
6.nap Thistlegorm, Abu Nuhas reef (Giannis.d) roncsmerülés, Gubal Island, Bluff point éjszakai merülés
7.nap Roncsmerülés (Rosalie Moller) vagy egy zátonynál merülés. 2. merülés Siyul vagy Gifton Island – Ahogy a csoport szeretné. Érkezés Marsa Alam kikötőbe.
8.nap Marsa Alamból busztranszfer Hughada repülőtérre és hazarepülés Budapestre.

HAMAROSAN AKTUALIZÁLJUK.

A hajó

Az Andromeda 40 méter hosszú acél szafarihajó két nagy teljesítményű motorral és stabilizátorokkal, mely utóbbiak a kényelmes utazást szolgálják.

A hajón kétszemélyes  francia- és külön ágyas kabinok találhatók, melyek a kellemes vizuális élmény nyújtásán felül, nagy méretüknek köszönhetően tökéletesek a kikapcsolódásra, illetve elegendő tárolóhelyet biztosítanak a felszereléseknek.

A tágas felső napozódekket az olvasni és a napozni vágyóknak ajánljuk. Kültéri napozó- és pihenőhely található még a szalon dekkjén és a kapitányi fülke előtt is fantasztikus kilátással a tengerre. A mintegy 100m2 területű, kényelmes napozó dekk egy kis darab mennyország!

Az Andromeda egyik legnépszerűbb helyisége a shishaszoba, ahol varázslatos keleti hangulatot teremtve, meleg tea és kávé mellett a tradíciók szerint elkészített, eredeti, egyiptomi shishával kedveskednek nekünk utunk során.

A tágas búvárdekk és búvárplatform kényelmes felkészülést biztosít az öltözésre és a szerelésre, így több csoport kezdheti egyszerre a merülést. A platformon kézi tusolók találhatók, valamint külön tárolóhelyet tartunk fenn a fotó- és videófelszereléseknek.

Minden nap, kivéve az első és utolsó napot, időjárástól függően lehetőség van 3 nappali és 1 éjszakai merülésre.

A búvártúrán résztvevők biztonságát búvárkereső biztonsági rendszer biztosítja, amely jelenleg csak az Andromedán található.

 

Hajóbeosztás

A túra ára a kabin elhelyezkedésétől függően változik.

Párok jelentkezésekor a kabin számát is kérjük megadni!

Egyéb esetben az elhelyezést a szabad helyek függvényében intézzük.

HAMAROSAN AKTUALIZÁLJUK.

 

Merülőhelyek

A program részletes leírása tartalmazza a szafarin tervezett összes merülést, melyek helye és sorrendje az időjárás illetve egyéb előre nem tervezhető okok miatt változhatnak.

Tervezett merülések 3 nappali és 1 éjszakai, kivéve az első és az utolsó napot. Ezeken a napokon 2 vagy 3 merülés lehetséges, amelyet a hajó kifutása, illetve visszaérkezéskor a repülő indulása befolyásol.

Nemzeti parkokban nincs éjszakai merülés.

HAMAROSAN AKTUALIZÁLJUK.

Charter repülőjegy

Járat: Egyptair

A tervezett menetrend:

Ára: 460 € / fő

Feladandó poggyász: 23 kg

Kézipoggyász: 8 kg

A repülőjegy árát a társaság határozza meg és joga van azt változtatni. Kérjük ennek tudomásulvételét!

HAMAROSAN AKTUALIZÁLJUK.

A túrához a Red Sea Boats Holidays Kft. Utazási Iroda biztosítja a hajót és a repülőjegyeket.